Grondinjectie voor een droge, stabiele bouwgrond

Grondinjectie en stabilisatie

Grondinjectie (ook wel bodeminjectie of permeation grouting genoemd) wordt ingezet om de bouwgrond te stabiliseren, bij onder andere het bouwen van parkeergarages, kelders en tunnels. Om stabiel, droog en veilig te kunnen bouwen, moet de bodem namelijk voorzien worden van een waterremmende laag. Grondwater kan na het aanbrengen dan niet meer opstijgen, waardoor er geen water in de bouwput komt.

Door een mengsel van water, waterglas en een harder in de bodem te spuiten, ontstaat er een gellaag waar geen grondwater meer doorheen komt. Wordt de waterglasmix in een andere verhouding gemengd, dan ontstaat er een vloeistof die de bodem verhardt. Zo biedt Grondinjectie Nederland voor elk project een manier om een veilige, droge bouwomgeving te creëren. Meer informatie over waterglasinjectie.

Grondinjecties kunnen zowel horizontaal als verticaal worden uitgevoerd. Grondinjectie Nederland is gespecialiseerd in het uitvoeren van zowel horizontale als stabiliserende bodeminjecties.

De voordelen van grondinjecties

Het toepassen van bodeminjecties met waterglas heeft veel voordelen ten opzichte van andere manieren om de bouwgrond waterremmend en stabiel te maken, zoals het storten van onderwaterbeton:

Korte uithardtijd

Dankzij de korte uithardtijd kan het bouwproces sneller beginnen of worden voortgezet.

Geen trillingen of geluidsoverlast

Onze geavanceerde apparatuur zorgt ervoor dat er geen overlast is voor omwonenden.

Bodeminjecties zijn relatief goedkoper

Dankzij onze apparatuur en jarenlange expertise werken we efficiënt.

Geavanceerde apparatuur

Grondinjectie Nederland werkt als een van de weinige injectiebedrijven met een waterglas-unit. Daardoor verloopt het injectieproces vlot en kunt u snel verder met de bouw.

Daarnaast biedt de bijbehorende software een module waardoor het continu de dosering en kwaliteit van de waterglasmix berekend. Tevens wordt de druk en flow van elk afzonderlijk injectiepunt voortdurend gemonitord en geregistreerd tijdens het injecteren. Grondinjectie Nederland garandeert dan ook optimale kwaliteit en veiligheid.

Geïnteresseerd?

Heeft u een vraag over grondinjectie, grondstabilisatie of wilt u graag uw bouwproject aan ons voorleggen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.


Meer informatie