Grondinjectie Nederland is gespecialiseerd in het uitvoeren van zowel horizontale als stabiliserende bodeminjecties.

Grondinjectie en stabilisatie

Grondstabilisatie is een belangrijk proces in elk ondergronds bouwproject. Om stabiel, droog en veilig te kunnen bouwen, moet de bodem voorzien worden van een waterremmende laag zodat er geen grondwater meer kan opstijgen. Wordt er onder of vlak naast een bestaand pand gebouwd, dan moet de bodem onder de fundering verstevigd worden. Grondinjectie is een beproefde techniek om dit voor elkaar te krijgen. Door een mengsel van water, waterglas en een speciale harder in de bodem te spuiten, ontstaat er een soort gellaag waar geen grondwater meer doorheen komt. Mengen we de waterglasmix in een andere verhouding, dan ontstaat er een vloeistof die de bodem verhardt. Zo wordt er voor veel projecten een goede bouwomgeving gecreëerd. Grondinjectie, ook wel bodeminjectie of permeation grouting genoemd, wordt bijvoorbeeld toegepast bij het bouwen van parkeergarages, kelders en tunnels.

Grondinjecties kunnen horizontaal en verticaal worden uitgevoerd. Een verticale bodeminjectie noemen we ook wel een stabiliserende bodeminjectie. Grondinjectie Nederland is gespecialiseerd in het uitvoeren van zowel horizontale als stabiliserende bodeminjecties.

Bekijk horizontale grondinjecties of stabiliserende grondinjecties.

De voordelen van grondinjecties

Het toepassen van bodeminjecties met waterglas heeft veel voordelen ten opzichte van andere manieren om de bouwgrond waterdicht en stabiel te maken, zoals het storten van onderwaterbeton:

Korte uithardtijd

Dankzij de korte uithardtijd kan het bouwproces snel beginnen of worden voortgezet.

Geen trillingen of geluidsoverlast

Onze geavanceerde apparatuur zorgt ervoor dat er geen overlast wordt ervaren

Bodeminjecties kosten minder

Door onze apparatuur en expertise kunnen we vlot te werk gaan en snel afronden

Geavanceerde apparatuur

Grondinjectie Nederland werkt als een van de weinige bedrijven met een eersteklas waterglas-unit waaraan maar liefst 20 injectielansen gekoppeld zijn. Daardoor verloopt het injectieproces vlot en kunt u deze fase van de voorbereidingen snel afronden. De krachtige software die wij gebruiken, berekent continu de dosering en kwaliteit van de waterglasmix. Ook wordt de druk en flow van ieder injectiepunt voortdurend gemonitord en geregistreerd. Deze professionele, zorgvuldige aanpak garandeert een optimale kwaliteit en veiligheid.

Vragen, geïnteresseerd?

Voor meer informatie over onze werkwijze, onze bodeminjectietechniek of over de grondinjectie kosten kunt u altijd contact opnemen. Wij vertellen u graag alles over de mogelijkheden voor uw bouwproject.


Meer informatie