Bodeminjectie

Bodeminjectie

Bodeminjecties worden gebruikt om de toestroom van grondwater van onderaf te weren. Hiervoor wordt een mix van water, waterglas en een speciaal ontwikkelde harder op een vooraf bepaalde diepte in de bodem geïnjecteerd. Dit waterglasmengsel vormt een bol dat zich tussen de zandkorrels perst. De geïnjecteerde bollen vloeistof overlappen elkaar, zodat er uiteindelijk geen plaats meer is voor grondwater. Na ongeveer 7 dagen is de waterglasmix zodanig uitgehard dat het een soort waterremmende gellaag heeft gevormd. Deze laag keert het grondwater, zodat de bodem van onderaf niet meer nat wordt. Hierna kan worden begonnen met de bronbemaling.

Grondinjectie Nederland beschikt over een automatisch pompsysteem dat de vloeistof op de juiste plaats en in de juiste dosering in de bodem injecteert. Onze geavanceerde waterglasinjectie-unit is uitgerust met 20 injectielansen die gelijktijdig werken. Het injectieproces verloopt daardoor snel en efficiënt.

Vragen, geïnteresseerd?

Voor meer informatie over onze werkwijze, onze bodeminjectietechniek of over de grondinjectie kosten kunt u altijd contact opnemen. Wij vertellen u graag alles over de mogelijkheden voor uw bouwproject.


Neem contact met ons op