Grondstabilisatie

Grondstabilisatie

Stabiliserende oftewel verticale grondinjecties versterken de bodem onder een bestaand bouwwerk. Zo blijft de fundering goed ondersteund als er onder of vlak naast het pand gebouwd gaat worden. In principe is de techniek gelijk aan die bij horizontale bodeminjecties: er wordt een mengsel van water, waterglas en een speciale harder in de bodem gespoten. Het mengsel heeft in dit geval echter andere samenstelling en bevat meer harder en waterglas, maar minder water. Hierdoor worden de geïnjecteerde bollen steviger van structuur, zodat de bodem de druk van de fundering goed kan opvangen. Na ongeveer een week is de waterglasmix goed uitgehard en kunnen de bouwwerkzaamheden beginnen.

Grondinjectie Nederland werkt met een geavanceerde waterglasunit. Het injectiesysteem bestaat uit 20 speciale injectielansen die op verschillende punten schuin in de bodem onder de fundering worden geplaatst. Het computersysteem van de unit berekent de plaatsing van de injectielansen en de dosering van de waterglasmix nauwkeurig. Zo ontstaat er als het ware een zeer solide ondergrondse muur die fungeert als ondersteuning voor de bovengelegen fundering. De kans op verzakkingen door de bouwwerkzaamheden is daardoor nihil.

Vragen, geïnteresseerd?

Voor meer informatie over onze werkwijze, onze bodeminjectietechniek of over de grondinjectie kosten kunt u altijd contact opnemen. Wij vertellen u graag alles over de mogelijkheden voor uw bouwproject.


Neem contact met ons op