Grondinjectie methoden

Grondinjectie methoden

Grondinjectie Nederland biedt horizontale, verticale en constructieve grondinjecties.

 

Horizontale grondinjectie

Bij horizontale grondinjectie wordt een waterremmende laag onder de te graven bouwput aangebracht. Dit wordt voornamelijk uitgevoerd bij een ondergrond waar een natuurlijke waterremmende kleilaag ontbreekt. Om de bestaande grondlaag waterremmend te maken, wordt de grond geïnjecteerd met over het algemeen waterglas (silicaten)

De injectieslangen worden door boren of trillen in een raster aangebracht op dusdanige diepte dat de bouwkuip na ontgraven niet zal barsten. Na aanbrengen van de slangen wordt de vloeistof geïnjecteerd en zal- na uitharding- er een waterremmende laag ontstaan.

De ontstane horizontale laag dient als een waterremmende laag in de bodem van de bouwput.

 

Verticale grondinjectie

Voor een vochtvrije bouwput dienen ook de wanden te worden voorzien van grondkering, door middel van een damwand, een Cutter Soil Mix (CSM) wand of een palenwand. Na plaatsing van de wand worden er- na berekening-injectieslangen loodrecht in de grond geplaatst. Deze slangen worden aangesloten op pompen die onder lage druk het mengsel in de grond pompen. De vloeistof wordt een bol, welke het grondwater vervangt.

Na ongeveer zeven dagen overlappen de bollen elkaar en zijn ze uitgehard. Deze gellaag zorgt voor waterkerend effect, waardoor de bouwput droog blijft.

 

Constructieve grondinjectie

Constructieve grondinjectie wordt toegepast om de sterkte-eigenschappen van degrond te verbeteren en heeft als groot voordeel dat het onder een aan een bouwput belendend perceel kan worden aangebracht. Voordat er gestart wordt met injecteren, worden de injectielansen ingebracht volgens een vooraf vastgesteld patroon door inspuiten van water, boren of drilling.

Tijdens het injecteren van het waterglas-hardermengsel worden druk, debiet en de totale geïnjecteerde hoeveelheid per injectiepunt geautomatiseerd aangestuurd en geregistreerd.

Geïnteresseerd in grondinjectie?

Voor meer informatie over onze werkwijze, onze bodeminjectietechniek of een vrijblijvende prijsopgave kunt u altijd contact met ons opnemen.


Neem contact met ons op