Waterglasinjectie voor een droge, stabiele bouwgrond

Waterglasinjectie voor uw bouwproject

Waterglasinjectie is een techniek die wordt ingezet in 2 varianten. De constructieve grondinjectie en de bodemafsluiting (waterremmende laag). Bij waterglasinjectie worden de zandkorrels verklit met elkaar tot 1 massa. Bij de constructieve grondinjectie spreken wij van een hardgel. Bij de bodemafsluting spreken wij van een softgel.

Hoe gaat waterglasinjectie in zijn werk?

Voordat waterglas door Grondinjectie Nederland wordt geïnjecteerd, vindt er eerst een bodemonderzoek plaats. Aan de hand van de bevindingen en berekeningen worden damwanden geplaatst en injectielansen aangebracht in de zandlaag. Deze injectielansen vormen een bepaald patroon, waardoor zij de gehele oppervlakte ondergronds bestrijken. Na installatie van de lansen wordt er een gel, bestaande uit waterglas, water en een harder, geïnjecteerd. Deze gel vult alle poriën in de zandlaag, waardoor na uitharding een waterremmende laag ontstaat.

Op dat moment is de grond volledig afgesloten van grondwater en kunt u uw bouwkuip en bouwproject probleemloos realiseren.

De voordelen van waterglasinjectie

  • Korte uithardtijd
  • Snelle aanvang bouw
  • Geen trillingen of geluidsoverlast voor omwonenden
  • Minder diep uitgraven
  • Relatief goedkope optie

Geïnteresseerd in Waterglasinjectie?

Voor meer informatie over onze werkwijze, onze bodeminjectietechniek of een vrijblijvende prijsopgave kunt u altijd contact met ons opnemen.


Neem contact op